Bo-Göran Bodin

Sveriges främsta pris inom grävande journalistik har delats ut sedan 1991. Priset delas ut av Föreningen Grävande Journalister till de journalister som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till.

Riksradio

I statens förvar

Vinnare Guldspaden 2008

För att med enastående uthållighet och engagemang ha avslöjat skandalösa förhållanden och häpnadsväckande cynism inom svensk kriminalvård

Läs mer
Stor tidning

Not specified

Juryns särskilda pris 2009

För att med de unga i tydligt fokus ha granskat orättvisor och pekat på de vuxnas svek,inte minst i den omskakande skildringen av 13-åriga Elins alltför korta liv.”

Läs mer
Riksradio

”Fallet Johan”

Vinnare Guldspaden 2010

För en imponerande uthållig grävinsats som på punkt efter punkt visat på grundläggande brister i utredningen av ännu ett dödsfall i samband med polisingripande.

Läs mer
Riksradio

Terrorhotet mot Göteborg

Vinnare Guldspaden 2011

För att ha avslöjat verkligheten bakom terrorhoten i Göteborg,polisens inkompetens och det hänsynslösa agerandet mot oskyldiga människor.

Läs mer
Riksradio

Saudiaffären

Vinnare Guldspaden 2012

För att ha blottlagt fiffel och dubbelmoral i maktens korridorer och därmed avslöjat planer på att bygga en vapenfabrik i diktaturens Saudiarabien.

Läs mer