Om oss

Styrelsen

Styrelsen består av ordförande, ledamöter och suppleanter och väljs på årsmötet.

FJGs styrelse nya_3

Ulla Sätereie

Ordförande

Universitetsadjunkt på JMG, Göteborgs universitet. Programansvarig för MIJ, den internationella mastern i undersökande journalistik. Har tidigare varit prefekt på JMG (2011-2018) och studierektor för journalistutbildningen (2009-2011). Skrev 2019 magisteruppsatsen ”Undersökande journalistik – en studie av fem års guldspadenomineringar, 2013-2017”.
Utbildad på Journalisthögskolan i Göteborg (1988-1990) och har arbetat på bland annat Aftonbladet, Expressen, Strix TV och som frilansreporter.
Ledamot av Guldspadejuryn sedan 2019.
Foto: Maria Johansson (PT)

FJGs styrelse nya_17

Åsa Larsson

Vice ordförande

Åsa Larsson, redaktör för det svenska faktagranskarinitiativet Källkritikbyrån. Bakgrund på bland annat DN och TT Utrikes. Tidigare redaktör för Viralgranskaren, vinnare av Stora journalistpriset 2014 och författare till boken “Viralgranskarens handbok – källkritik och självförsvar på nätet”.
Foto: Maria Johansson (PT)

FJGs styrelse nya_9

Jessica Ziegerer

Sekreterare

Jessica Ziegerer är redaktör och reporter på HD-Sydsvenskan och arbetar på tidningens grävnav med undersökande journalistik. Hon har tidigare jobbat som lokalreporter och nyhetsreporter på Sydsvenskan och Ystads Allehanda.
Foto: Maria Johansson (PT)

FJGs styrelse nya_11

Lena Pettersson

Kassör

Lena Pettersson, Sveriges Radio, har tidigare arbetat med granskande och fördjupande jornalistik på P4 Kronoberg i Växjö och jobbar sedan 2014 på Kaliber i P1 i Göteborg.
Foto: Maria Johansson (PT)

FJGs styrelse nya_8

Anna Tiberg

Ledamot

Anna Tiberg är editionschef på Hem & Hyra och undervisar också i berättande journalistik på Södertörns högskola. Hon var tidigare reporter på Dagens Arbete och har flera gånger nominerats till FGJ:s grävpris Guldspaden.
Foto: Maria Johansson (PT)

Rolf Lunnebrog styrelsen

Rolf Lunneborg

Ledamot

Rolf Lunneborg arbetar sedan något år som reporter och agendaredaktör med ansvar för Sundsvalls Tidnings grävgrupp. Har tidigare arbetat med undersökande journalistik på SVT Västernorrland och har bland annat gjort ett tiotal reportage för SVT:s Uppdrag granskning. Han har tidigare även jobbat på Tidningarnas Telegrambyrå.

FJGs styrelse nya_22

Jani P Sallinen

Ledamot

Grävreporter på Svenska Dagbladet sedan 2015. Tidigare år som grävande lokalreporter samt webbredaktör inom public service. Belönad med med Guldspaden 2014 samt nominerad till Guldspade 2019. Brinner för journalistiska samarbeten, lokalt såväl som internationellt.
Foto: Maria Johansson (PT)

FJGs styrelse nya_15

Anneli Megner Arn

Ledamot

Anneli Megner Arn jobbar som klimat- och vetenskapsreporter på TV4Nyheternas vetenskapsredaktion. Tidigare har hon varit reporter på Naturmorgon, P1. 2013 belönades Anneli med Guldspaden för avslöjanden inom hemtjänsten och äldrevården.
Foto: Maria Johansson (PT)

FJGs styrelse nya_7

Johan Lundahl

Ledamot

P4 Dalarna
Foto: Maria Johansson (PT)

Rufus styrelsen

Rufus O Jägemar

Suppleant

Rufus O Jägemar jobbar som redaktör på SVT Nyheter Uppsala. Han har genom åren haft flera olika positioner inom SVT och har tidigare också arbetat på bland annat TV4 Nyheterna och Sveriges Radio. Nominerad till Guldspaden 2017 och 2019.