Nyheter

Sök Grävfondens stipendium för utbildningspraktik på The Guardian!

12 June 2023

12 juni 2023 öppnas ansökningsperioden för stiftelsen Grävfondens Stora stipendium, en utbildningspraktik i datajournalistikens absoluta frontlinje, vid brittiska The Guardian. Sista datum för att ansöka har passerat.

Tillbaka

12 juni 2023 öppnas ansökningsperioden för stiftelsen Grävfondens Stora stipendium, en utbildningspraktik i datajournalistikens absoluta frontlinje, vid brittiska The Guardian.

The Guardian är Storbritanniens ledande publikation för undersökande datajournalistik och en av världens ledande mediehus. De samarbetar med grävnätverket ICIJ och har deltagit i bland annat i de uppmärksammande avslöjandena kring de så kallade Panama Paradise- och Pandora-dokumenten.

Stipendiet vänder sig till medlemmar i Föreningen Grävande Journalister med särskild förkunskap i datajournalistik. Det täcker resa och uppehälle samt en plats vid The Guardian i London under två månader, under överenskommen period mellan 1 september 2023 och 31 januari 2024. 

Den sökande ska ha varit medlem i FGJ i två år och ska på engelska motivera sitt behov av vidareutbildning och en kostnadsberäkning. Praktiken sker på engelska.

Grävfondens stipendium tilldelas en enda sökande. Ansökningsperioden pågår till 10 juli 2023.

Stipendiaten kommer få ett skattefritt stipendium på 80 000 SEK från Grävfonden. Beloppet ska täcka resa, boende och levnadsomkostnader. Boende i London kan vara dyrt. Stipendiaten kan överväga långtidshyra såsom https://vernonhouse.london/studios/  eller söka boende via online-grupper såsom https://www.londonsvenskar.com/  eller www.airbnb.com.

Efter avslutad stipendium förväntas du presentera en rapport till Grävfonden som beskriver dina lärdomar av praktiken och de kostnader du haft.


Läs mer här!