KURS

Ny kurs: Bli en bättre berättare

14 September 2022
Tillbaka

Är amerikanerna bättre än oss på berättande reportage eller bara annorlunda? Fungerar de svenska försöken att anamma “Literary journalism”? Till viss del lyder svaret från författaren Ann Törnkvist som studerade i New York med lärare från Wall Street Journal och Sports Illustrated.<br />Senast FGJ höll i Literary journalism-kursen blev den fulltecknad inom ett par dagar med en diger väntelista. Nu har du en ny chans att delta i kursen.

Här hemma i Europa har bland andra The Guardian, DN, Süddeutsche zeitung och SvD satsat på välskrivna artiklar för att locka click bait-allergiska läsare till att dröja sig kvar - och annonsörer har fått upp ögonen för “average time on site”.

Men vi svenskar kan bli ännu bättre med rätt metoder! “Practice makes perfect”, som det heter. Ann hjälper er våga att prova nya grepp och skriva mer effektivt och lustfyllt.

Med utgångspunkt från genrens mest berömda artiklar och deltagarnas egna texter går gruppen pedagogiskt igenom utmaningarna och möjligheterna när de amerikanska metoderna sätts i bruk. 

Läs mer här!