Nyheter

Missa inte en unik chans att bli inspirerad av kollegor från hela världen!

25 August 2023

#GIJC23 i Göteborg 19-22 september bjuder på 300 föreläsare, cirka 200 workshops, expertpaneler, nätverkande och mycket mer.

Tillbaka

Hur jobbar kollegor i andra länder med att granska organiserad brottlighet?

Programpunkten The New Organized Crime modereras av Paul Radu, en av grundarna till OCCRP som bland annat leder stora granskningar på internationell nivå där nya strategier utvecklas för att avslöja organiserad brottslighet och korruption.  Kom och lyssna på Anabel Hernandez från México som bland annat granskat internationell droghandel och Bertil Lintner som har skrivit 22 böcker om historia, politik och brottslighet i Asien. Den italienska undersökande journalisten Cecilia Anesi, medgrundare till IRPI (Investigative Reporting Project Italy), granskar organiserad brottslighet i Italien och dess transnationella kopplingar. Tillsammans med kollegan Giulio Rubino delar de med sig av sina erfarenheter av att bland annat ha granskat illegal handel med avfall i Europa genom dokumentären ”Toxic Europé”.

Missa inte heller Investigating War Crimes där flera ledande journalister inom ämnet delar med sig av sina erfarenheter. Panelen leds av journalisten Sarah El Deeb som är en del av War Crimes Watch Ukraine där de samlar in och dokumenterar bevis för eventuella krigsbrott i Ukraina.

Den senaste fysiska Global Investigative Journalism Conference hölls i Hamburg 2019 där 1700 journalister deltog från 130 olika länder.

Global Investigative Journalism Conference, eller GIJC, är världens största konferens för grävande journalistik. Medarrangörer för GIJC23 är Medieinstitutet Fojo i Kalmar och Föreningen Grävande Journalister (FGJ).

Fullspäckat program för #GIJC23!

Registrera dig här!

På bild: Cecilia Anesi