Guldspaden

Dags att lämna in granskningar för 2021

18 October 2021
Tillbaka

Guldspadarna för förra året har precis delats ut på Grävseminariet i Borås. FGJ vill ge ett stort grattis till vinnarna av Guldspaden för 2020.

Deadline för bidrag publicerade mellan 1 januari och 31 juli är 23 september 2021. Bidrag publicerade mellan 31 juli och 31 december 2021 lämnas in i början av januari 2022.

Guldspaden delas ut i åtta klasser, etermedia riks nyheter, etermedia riks dokumentär, etermedia lokal, magasin, storstadstidning, mindre dagstidning, bok och studentspade. Därutöver har Guldspadejuryn möjlighet att dela ut Juryns särskilda pris till en eller flera journalister för en satsning eller något annat som utöver det vanliga främjat grävande journalistik och därför förtjänar särskild uppmärksamhet.

Guldspaden delas ut av Föreningen Grävande Journalister till de journalister och journaliststudenter som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till. Undersökningen skall vara ett originalarbete och självständigt genomfört.

Kontakta kansli@fgj.se för att anmäla böcker.