Sponsorer

Våra sponsorer

Föreningen Grävande Journalisters arbete möjliggörs genom våra medlemmar och våra generösa sponsorer. Under 2019 lanserar FGJ lanserat ett nytt koncept för sponsring. Mer info kommer på denna sida inom kort. Är du intresserad av att stötta föreningen Grävande journalister? Kontakta vår ordförande. Info i högerspalten.

Nedan, en lista på våra tidigare sponsorer.

Huvudsponsor

Stieg Larssons Stiftelse

Stiftelsen ska på olika sätt stödja individer och organisationer vars idéer, gärning och kamp kan hjälpa en bit på vägen mot en värld där vi alla betraktas som jämlikar. Vi tror att Stieg skulle ha gillat det.
http://www.stieglarssonsstiftelse.se/

Sveriges television

SVT är ett public service-företag som gör tv om alla, för alla. Vi gör program för alla åldrar och alla intressen. Vår verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället.
http://www.svt.se/

TV4

TV4-Gruppen har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning, direktsänd sport och högklassigt drama till hela Sverige i 25 år. TV4 är landets största kommersiella tv-kanal. Nyheter, samhällsprogram och granskande journalistik är en grundbult i TV4:s innehåll.
http://www.tv4.se/

Silversponsor

Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad (HD) är en morgontidning som utges i Helsingborg. Helsingborgs Dagblad är utanför området Stockholm–Göteborg–Malmö den största svenska morgontidningen, sedan sommaren 2014 sammanslagen med Sydsvenskan i samlad koncern.
http://hd.se/

Dagens Arbete

Dagens Arbete är en medlemstidning för IF Metall, GS-facket och Pappers. Dagens Arbete satsar på undersökande journalistik och har två gånger vunnit Guldspaden, Föreningen Grävande Journalisters utmärkelse för bästa avslöjande. Vi har nominerats till priset sex år i följd. Vi inriktar oss på nyheter och fördjupning kring arbetslivets villkor. Arbetsmiljö, socialförsäkringar och ägarförbundens avtal och branscher är prioriterade områden.
http://www.da.se/

Bronssponsor

Lokaltidningen Mitt i

Med 31 olika utgåvor, en för varje kommun eller stadsdel, kommer Lokaltidningen Mitt i nära sina läsare i vardagen. Vi ger dig nyheterna som engagerar och berör - om brott, trafik, bostad, vård och skola. Heta ämnen som läsarna kommer nära och som har gjort oss till Stockholms i särklass mest lästa och omtyckta tidning.
http://www.mitti.se/

Corren

Östgöta Correspondenten, allmänt kallad Corren, ges ut i Linköping sedan 1838. Östgöta Correspondentens nätupplaga Corren.se startade 1995 och har utvecklats till en av Sveriges största lokala nyhetssajter. Tidningen utsågs till Årets dagstidning 2007 och redaktionen till Årets redaktion 2006 av tidningen Medievärlden.
http://www.corren.se/

PP Pension

PP Pension är mediebranschens egen försäkringsförening. Vårt uppdrag ända sedan 1882 är att hjälpa alla i mediebranschen till en bra pension och ett tryggare arbetsliv. Inget annat.Vi ägs av de som sparar hos oss.
http://www.pppension.se/

NA

NA utges av Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB som ingår i Stampen Media Group. Tidningsbolaget Promedia är även utgivare av Avesta Tidning • Bärgslagsbladet/Arboga Tidning• Fagersta-Posten • Länstidningen Södertälje • Nerikes Allehanda • Norrtelje Tidning • Nynäshamns Posten • Sala Allehanda • VLT.
http://www.na.se/

NSD

Norrländska Socialdemokraten, NSD, grundades 1919 och är i dag Norrbottens största dagstidning. Förutom centralredaktionen i Luleå finns redaktioner i Boden, Kalix, Kiruna, Gällivare och Haparanda.
http://www.nsd.se

Norrköpings Tidningar

Norrköpings Tidningar är Sveriges äldsta ännu utkommande dagstidning, grundad 1758. Idag är Norrköpings Tidningar ett mediehus som producerar såväl papperstidning, nt.se, mobil.nt.se som tv-kanalen 24nt. Norrköpings Tidningar ingår i koncernen Norrköpings Tidningars Media AB.
http://www.nt.se/

Kalla Fakta

Kalla fakta är ett TV-program med debatt och dokumentärinslag på TV4. Programmet är kanalens främsta satsning på grävande journalistik. Programmet fick Aftonbladets TV-pris (röstas fram av tidningens Aftonbladets läsare) i klassen "Bästa svenska samhällsprogram" fyra år i rad (1998-2001). Kalla fakta fick för reportaget "Sanningen om Sommerlath" priset som "Årets granskning" i Kristallen 2011.
http://www.tv4.se/kalla-fakta

Kommunal-Arbetaren

Kommunalarbetaren ges ut av Svenska Kommunalarbetareförbundet för att ge alla medlemmar en allsidig och aktuell journalistisk bevakning av samhällsfrågor, yrkesfrågor och fackliga frågor som är viktiga och relevanta för läsarna och förbundet.
http://www.ka.se/

Hem & Hyra

Tidningen Hem & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning. Oavsett publiceringsform är Hem & Hyras uppdrag detsamma, att utifrån journalistiska principer bevaka och granska Bostadssverige.
http://www.hemhyra.se/

Expressen

Expressen har sedan starten 1944 levererat klassisk kvällstidningsjournalistik med bred bevakning av nyheter, nöje, sport. Expressen är i dag ett mediehus med verksamheter på alla mediekanaler, som tidning, på nätet och i mobilen. Uppdraget är att berätta och det är läsarna som är uppdragsgivare.
http://www.expressen.se/

Eskilstuna-Kuriren

Eskilstuna-Kuriren är Södermanlands största dagstidning och har kommit ut sedan 1890. Tidningen har som målsättning att bli nominerad till minst tre journalistpriser varje år. Eskilstuna-Kurirens reportrar har nominerats till guldspaden flera gånger och har vunnit spaden vid två tillfällen.
http://www.ekuriren.se/

Borås Tidning

Borås Tidning är en svensk dagstidning med sjudagarsutgivning och centralredaktion i Borås. Borås Tidning är en del av Gota Media AB. Varje år delar tidningen ut sportutmärkelsen BT-plaketten, liksom det nationellt hållna, litterära priset Borås tidnings debutantpris och det mer lokalt inriktade Borås Tidnings kulturstipendium till Tore G. Wärenstams minne.
http://www.bt.se/

Övrig sponsor

Medieledarna

Bakom varje gräv finns en engagerad och uthållig arbetsledare. En person med den allt viktigare egenskapen att få andra att växa – och lyckas. En person som ofta hamnar i framgångens medieskugga men med sitt leende i behåll. En redaktionell dynamo vars ledarskap Medieledarnas vill uppmuntra. Därför delar Medieledarna ut ett nytinrättat stipendium till vinnaren av den Gyllene Dynamon 2016, ett stipendium för utveckling och förkovran. 
https://www.ledarna.se/Branschforeningar/Medieledarna/

Donera

Bli sponsor!

Sponsorernas bidrag möjliggör den verksamhet föreningen Grävande Journalister bedriver. Är du intresserad av att bli sponsor?

Kontakta FGJ:s ordförande Fouad Youcefi på ordforande@fgj.se eller +46739348625