Styrelsemedlemmar

Fouad Youcefi - ordförande

Fouad Youcefi är reporter på SVT Nyheter Väst i Göteborg och har tidigare arbetat för bland annat SVT Nyheter och Uppdrag granskning. Han var också grävgeneral för Grävseminariet 2017 i Uppsala.

mejl: ordforande@fgj.se
telefon: 073-9348625

Johan Persson - kassör

Johan Persson är redaktör för Smålandspostens affärsavdelning Affärsliv

Sara Recabarren - vice ordförande

Sara Recabarren är reporter på Kalla fakta. Hon har arbetat på TV4 sedan år 2000 och har även varit reporter på TV4Nyheterna. 2015 vann hon Kristallen för Kalla fakta-reportaget ”Slav i Sverige” som handlar om den hänsynslösa exploateringen av de mest utsatta EU-migranterna.

Jessica Ziegerer - sekreterare

Jessica Ziegerer är reporter på HD-Sydsvenskan och arbetar på tidningens grävnav med undersökande journalistik. Hon har tidigare jobbat som lokalreporter och nyhetsreporter på Sydsvenskan och Ystads Allehanda.

Elin Turborn - ledamot

Elin Turborn är nyhetschef på Västerbottens-kuriren. Hon är också ansvarig för grävgruppen som hon också var med och startade. Vunnit en Guldspade och nominerats till en ytterligare.

Lena Pettersson - ledamot

Lena Pettersson, Sveriges Radio, har tidigare arbetat med granskande och fördjupande jornalistik på P4 Kronoberg i Växjö och jobbar sedan 2014 på Kaliber i P1 i Göteborg.

Anna Tiberg - ledamot

Anna Tiberg är sedan 2004 reporter på tidningen Dagens Arbete. Hon har nominerats till FGJ:s grävpris guldspaden fem gånger.
Sedan ett år tillbaka jobbar hon dessutom som lärare i journalistik och är kursansvarig för den berättande journalistiken på Södertörns högskola.

Marléne Dahlin - ledamot

Marléne Dahlin är specialresearcher på SVT Nyheters grävgrupp i Stockholm. Tidigare på Uppdrag granskning, Efterlyst, Insider.

Åsa Larsson - ledamot

Åsa Larsson, redaktör för Viralgranskaren på Metro. Föreläser om faktagranskning. Tidigare på DN, TT, Ekot och SvD.

Aris Velizelos - suppleant

Aris Velizelos är datajournalist vid SVT Nyheter.