Nyhet

Gräv i kommunens kontoplaner

2017-04-13

Så hittar du den smarta genvägen till att hitta vart pengarna tar vägen i kommuner och andra myndigheter – FGJ anordnar nu en kurs i Umeå 15 maj med frilansjournalisten Malin Crona.

Tycker du att det är svårt att granska årsredovisningar och budgetar? Fastnar du i att behöva lita på vad kommundirektören säger om hur pengarna har använts? Lugn, du behöver inte kunna någonting om siffror och pengar. Och det behöver inte ta mer än några timmar. Efter den här dagen kommer du att kunna granska offentlig ekonomi som om du aldrig gjort förut och göra den till en del av din vardagsgranskning.

Det handlar inte bara om att hitta spritkvitton. När du får kläm på hur kommuner, landsting, myndigheter och kommunala bolag redovisar sina pengar kan du hitta nyheter om allt från barnomsorg till städning och vad kommunens fastigheter är värda – egentligen.

Den här dagen ger dig allt du behöver för att komma igång att gräva i offentlig ekonomi.

Allt du behöver är att ta med egen dator!

Malin Crona är frilansjournalist och föreläsare. Som kommunreporter på Norrtelje Tidning gjorde hon flera uppmärksammade granskningar som också ledde till en guldspadenominering.
Hon har också jobbat på Bohusläningen, Borås Tidning, Radio Värmland, Ekot, DN, Expressen, Dagens Industri och varit chefredaktör för 8 Sidor.

När och var? Måndag 15 maj, klockan 10.30-17 på Västerbottens-Kurirens redaktion på Förrådsvägen 9 i Umeå
Pris? 3 900 kronor plus moms.
Rabatterat pris för frilansare: 1 500 kronor plus moms.
Är du inte medlem? Här anmäler du dig!
Sista anmälningsdag:
11 maj
Anmälningar: Till kansli@fgj.se