Nyhet

Nominera till Guldspaden

2017-08-24

Nu är det dags att nominera grävjobbet. Pristagarna offentliggörs i samband med Gräv18 i Helsingborg den 14 april 2018. Klicka nedan för att komma till inlämningen. Läs noga igenom regelverk och instruktioner.

Guldspaden är Sveriges finaste journalistpris. Den delas ut av Föreningen grävande journalister till “de journalister – verksamma i svenska medier – som genom engagerad och kunnig journalistik avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till. Undersökningen skall vara ett originalarbete, självständigt genomfört”.

En fristående jury bedömer de bidrag som skickas in. Vinnande bidrag får en statyett i brons av konstnären Mats Lodén, samt diplom till var och en som varit med i arbetet. Juryn kan också utdela hedersomnämnanden.

OBS. Om du tidigare har nominerat bidrag till Guldspaden så gå inte in i dina gamla inskickade bidrag utan påbörja ett nytt där det står “Fyll i uppgifter”. På slutet finns en möjlighet att bifoga material. Packa då allt i en zip-fil och ladda upp. Tänk särskilt på att den zip-filen inte får innehålla å, ä eller ö. Om du får problem med att skicka in ditt bidrag så ta gärna hjälp av IT-kunnig kollega, byt webbläsare, logga in igen m m innan du kontaktar vårt kansli.

Mer om reglerna för Guldspaden samt inlämning hittar du här:
http://www.fgj.se/guldspaden/tavlingsregler/