Nyhet

Kurs: Hitta fusk och nyheter i offentlig ekonomi

2018-10-19

Kan siffror verkligen vara kul? Går det att följa hur bygget av det kommunala badhuset fortskrider med hjälp av kommunens bokföring? Hur hittar jag vilka som var med på det hemliga mötet innan landstingsbudgeten skulle tas? Den här heldagskursen med Malin Crona lär dig att granska offentlig ekonomi handfast och metodiskt.

Tillsammans gräver vi i kommuners och myndigheters kontoplaner och du får svar på alla frågor som hindrat dig från att hitta smaskiga representationskvitton, följa vallöften om skola, vård och omsorg och granska lagen om offentlig upphandling.

Du får uppslag till såväl hårda nyheter och vassa gräv som till reportage och personporträtt. Vi går igenom teori och praktik och du får med dig både metoder och material att jobba vidare med när du kommer hem till redaktionen.

Kursen kräver inte förkunskaper, men ta med dig frågor, egen dator och mobiltelefon.

Malin Crona är redaktör på Sveriges Natur, som de senaste två åren fått Guldspaden för sin grävande journalistik och sina avslöjanden. Hon har tidigare grävt på Norrtelje Tidning, Borås Tidning, Sveriges Radio, DN, Dagens Industri, Expressen och varit chefredaktör för den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor. Hon föreläser om grävande journalistik för journalister och journaliststudenter och skriver krönikor för tidningen Journalisten.

Tid: Den 5 december, kl 10-15
Plats: Dagens Arbetets redaktion i Stockholm, Olof Palmes gata 11
Pris: 2 500 kronor plus moms (för ickemedlemmar 3 000 kronor plus moms)
Rabatterat pris för frilansare: 1 500 kronor plus moms (för ickemedlemmar 2 000 kronor plus moms)
Är du inte medlem? Här anmäler du dig!
Sista anmälningsdag: 30 november
Anmälan: Till kansli@fgj.se